top of page

Wat is Hypnotherapie
en wat is
Rapid Transformational Therapy?

Bij het woord hypnose, is er nog steeds bij veel mensen een schrikreactie. Door de shows op tv waarbij mensen dingen doen die ze zich later niet kunnen herinneren. Maar de therapeutische hypnose is dat helemaal niet. Het is een staat van zijn die wij allemaal van nature dagelijks meemaken. Als je naar een film kijkt en even je omgeving vergeet, als je verdiept bent in een boek, als je op de weg rijdt en je opeens gewaar wordt dat je al een stuk bent opgeschoten. Je blijft dus volledig in controle; je praat met de therapeut en je weet precies wat je zegt en doet. 

Rapid Transformational Therapy (RTT) is een specifieke methode gebaseerd op deze diepe hypnotische ontspanning. Je communiceert met je onderbewustzijn en dat werkt op een diep niveau helend en transformerend. Het is een specialistische vorm van hypnotherapie in Engeland ontwikkeld door Marisa Peer.  RTT is een methode die elementen combineert uit hypnotherapie, NLP, psychotherapie en gedragstherapie.    

 

Tijdens een staat van diepe ontspanning en hyperfocus ga je op zoek naar de oorzaak van  datgene wat je wil oplossen. Door je kritische dagbewustzijn even 'on hold' te zetten en te omzeilen, ontstaat de mogelijkheid om te communiceren met je onderbewustzijn. En dat is nodig om te kunnen begrijpen wat de oorzaak is van je belemmerende emoties, je gedachten of je gedrag. Want alles wat je meemaakt heeft impact op de manier waarop je in het leven staat. En soms met heel verstrekkende gevolgen. Misschien denk je te weten waar het aan ligt maar kan je het toch niet veranderen, misschien is het moeilijk om de koppeling te maken? Ik help je bij het vinden van de antwoorden en bij het vormen van de door jou gewenste en noodzakelijke reset in je denkpatronen.

 

bottom of page