top of page

Over RTT

RTT is een afkorting van Rapid Transformational Therapie.

 

RTT is geen praattherapie, het maakt gebruik van de manier waarop wij leren en functioneren.

 

Stel je eens voor; wij hebben ruim 60.000 gedachtes per dag en meer dan 90% daarvan is herhaling. En gedachtes, emoties en reacties horen bij elkaar, die zijn gekoppeld.

Als je dus automatisch telkens hetzelfde denkt, zal je dus ook hetzelfde voelen en daar hetzelfde op reageren.

 

Met andere woorden, onze gedachtes bepalen hoe we onszelf en de wereld ervaren. 

Om je beter te voelen moet je dus eigenlijk die aangeleerde automatische gedachtestructuren veranderen, want dan verander je ook je emoties en als vanzelf ook je gedrag.

Die gedachtepatronen liggen verankerd in je onderbewustzijn.

Het deel van je brein waar al je herinneringen, alles wat je ooit hebt geleerd, alles wat je kan en weet, ligt opgeslagen. De automatische piloot. 

Als jij op bewust niveau die transformatie wil, volgt je onderbewustzijn vanzelf. Het geeft jou terug wat je er in legt, en dat is een zichzelf versterkende wisselwerking. 

 

Wil je echte en blijvende verandering, dan moet je daar dus zijn, en  met RTT doorbreek je deze cirkel blijvend.

Marisa Peer

RTT is rond 2016 als een specialistische vorm van hypnotherapie in Engeland ontwikkeld door de Britse hypnotherapeute Marisa Peer.

 

Het is een methode die de krachtigste elementen combineert uit NLP, psychotherapie, psychiatrie, gedragstherapie, mindfulness en klassieke hypnotherapie.

 

En omdat het gebruik maakt van de neuroplasticiteit van de hersenen, wordt onze natuurlijke manier van leren op een soepele en vanzelfsprekende manier ingezet. Daarom zijn de resultaten snel en blijvend. 

 

Het is dan ook niet voor niets dat RTT inmiddels op steeds grotere schaal wereldwijd wordt toegepast.  

Wat is RTT?

Waarom RTT?

RTT gaat verder waar de meeste andere therapieën stoppen. En we doen dat samen, veilig en in een heel natuurlijk proces. 

 

Want deze methode maakt gebruik van de manier waarop je brein leert en functioneert, alles is dus in jou aanwezig om zacht en soepel je gedachtepatronen te resetten. Want je denkpatronen zijn ooit een keer aangeleerd, zo ben je niet geboren.

 

Tijdens een RTT sessie ben je diep ontspannen en super geconcentreerd. Je gaat liefdevol zien en begrijpen waar je klachten vandaan komen en op diep onbewust niveau loslaten.

Meestal is een sessie voldoende, soms zijn er meer nodig.

 

Dan is er ruimte voor nieuwe gedachtepatronen, namelijk de gedachtes die goed zijn voor jou, die jij nu wenst voor jezelf.

En die leer je door te luisteren naar een voor jou persoonlijk geschreven en ingesproken luisterbestand. En omdat je dat elke dag doet, wordt deze nieuwe denkstructuur vanzelf opgenomen in je automatische gedachtepatronen.

 

Diep van binnen ben je al wie je wil zijn.

 

Je hersens hebben ongeveer vier weken nodig om deze reset te maken voor blijvende verandering.

En een nieuwe gewoonte-van-gedachte, creëert een nieuwe-gewoonte-van emotie en een nieuwe gewoonte-van-actie; stel je maar eens voor wat er gebeurt als je 90% van de dag anders gaat denken, dan ga je je heel anders voelen, en sta jij aan het stuur van wie je wil zijn. 

Waarom RTT?

Wat is hypnotische ontspanning of hypnotherapie?

 

Als je niet in slaap bent, is hypnotische ontspanning eigenlijk de enige manier om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, het deel van je brein dat jouw dagelijkse automatische gang van zaken aanstuurt.

 

Hypnotische ontspanning is een natuurlijke staat van zijn die wij dagelijks, meestal zonder het op te merken, meemaken; bijvoorbeeld dagdromen, 'opgaan' in een film, de tijd vergeten terwijl je iets doet wat je leuk vindt (flow), autorijden en merken dat je opeens een stuk bent opgeschoten, etc.

 

Je bent dan tegelijkertijd ontspannen en super geconcentreerd op iets bepaalds. Je weet wat er om je heen gebeurt, registreert het wel, maar je bewuste gedachten zijn wat minder op de voorgrond.

 

Je kan dit ook gebruiken om meer over jezelf te weten te komen.

 

Want als je dan je focus naar binnen richt, kan je vrijer rondkijken in je onderbewustzijn, dat fascinerende deel van wie jij bent.

Daar heb je toegang tot al jouw wijsheid en kennis.

 

Dan heb je de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen, want jij staat altijd aan het stuur, of je het nou weet of niet. 

Waarom hypnotische ontspanning?
bottom of page